Aankoopproces

Stap 1: Geschikte woning zoeken

Op basis van je woonwensen, maak ik een vergelijking met de woningen welke in de verkoop komen. Misschien ontstaat er dan al een mooie match! Ook heb ik kennis van de lokale woningmarkt en heb ik snel zicht op de woningen die nieuw op de markt komen. Zo kan ik een mogelijke toekomstige match goed in de gaten houden!

Stap 2: Bezichtigen

Heb je je oog op een woning laten vallen? Dan is het tijd voor een bezichtiging van deze woning. Ik regel voor jou een bezichtigingsafspraak en begeleid je daarbij. Je kunt van mij een kritische blik verwachten en ik adviseer je of het nodig is een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.

Stap 3: Extra onderzoek

Is het nodig een bouwkundig specialist in te schakelen? Dan verwijs ik je graag door naar een vakkundig en onafhankelijk specialist. Ook neem ik je graag werk uit handen door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld bestemmingsplannen, milieuaspecten en relevante gegevens in het Kadaster..

Stap 4: Onderhandelen

Wil je de woning graag kopen? Dan adviseer ik je over de beste biedingsstrategie op basis van alle verzamelde informatie. Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde en in onze database kunnen wij de marktwaarde is van vergelijkbare woningen bekijken. Vervolgens voeren wij in opdracht van jou de onderhandelingen.

Stap 5: Ondertekening koopakte

Is overeenstemming bereikt over de aankoopprijs en voorwaarden? Dan stelt de verkopend makelaar een koopakte op. Deze akte loop ik samen met je door om zeker te zijn dat alles klopt. Hierbij let ik in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Hierna wordt overgegaan tot ondertekening van de koopovereenkomst.

Stap 6: Je woning financieren

Om de woning te kopen, heb je wellicht een financiering nodig. Wij bieden je een vrijblijvend hypotheekgesprek aan om de mogelijkheden te bekijken.

Stap 7: Oplevering en overdracht

Vlak voor de overdracht houden wij samen met jou een inspectie bij de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Ook de meterstanden worden dan genoteerd. Vervolgens gaan we samen met jou naar de notaris voor de overdracht.